Симфония от шоколад и карамел в съчетание с крема сирене.

 

Съставки

  • 1/3 ч.ч. Орех
  • 1/2 ч.ч. Млечен шоколад
  • 2 бр. Есенция ванилия
  • 4 бр. Яйца
  • 2 с.л. Сладкарска сметана
  • 1/4 ч.ч. Брашно
  • 1/3 ч.ч. Кафява захар
  • 1 ч.ч. Захар
  • 4 опаковки Крема сирене
  • 6 с.л. Краве масло
  • 1/4 ч.ч. Боб
  • 1/3 ч.ч. Кафява захар
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1/4 ч.ч. Карамелен топинг
  • 1/2 ч.ч. Шоколад
  • 1/4 ч.ч. Сладкарска сметана
  • 2 с.л. Боб

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното, кафявата захар и млените орехи за основата се смесват в малка купа. Прибавя се маслото и всичко се смесва до образуването на трохи.
  • 2. Насипва се по дъното на приготвената форма с подвижни стени и се притиска на равен пласт. Пече се 12-15 минути на 160 градуса, докато се стегне. Оставя се да се охлади напълно.
  • 3. В голяма купа с миксер се разбива крема сиренето с двата вида захар. Сипват се ¼ ч.ч. брашно, сметаната и ванилията.
  • 4. Едно по едно се разбиват и прибавят яйцата. Отделя се 1 ч.ч. от сместа. Смесва се с разтопения шоколад и се насипва на пласт върху основата на чийзкейка.
  • 5. В друга купа се смесват карамеленият топинг и останалото брашно. Разбърква се с орехите.
  • 6. С помощта на лъжица се сипва от сместа на няколко места върху шоколадовия слой. Отгоре се изсипва останалия пълнеж и се заравнява.
  • 7. Тава с подвижни стени се слага в по-голяма от нея тава. В нея се насипват 2 см гореща вода. Пече се час и половина на 160 градуса.
  • 8. Фурната се изключва и се оставя да се охлади вътре. Изважда се, прокарва се нож около стените и чийзкейкът се освобождава от формата. Оставя се в хладилник за една нощ.
  • 9. За ганаша се поставя натрошения шоколад в купичка. Загрява се сметаната почти до кипване и се сипва при шоколада.
  • 10. Разбърква се, докато се разтопи, след което се залива чийзкейка. Поръсва се с натрошените орехи и се украсява с капки карамелен топинг.