Цветните храни са наслада за очите, а при чийзкейкът с мус от нар, цветовете са и вкусни.
Съставки
- 200 г Бисквити
- 50 г Краве масло
- 1 1/2 ч.ч. Сок от нар
- 2 с.л. Сок от нар
- 7 г Желатин
- 2 ч.ч. Сладкарска сметана
- 85 г Бял шоколад
- 1/4 ч.ч. Зрънце от нар
Начин на приготвяне
- 1. Бисквитите се натрошават на трохи и се смесват с маслото. Сместа се разстила по стените и по дъното на тавичка.
- 2. Сипват се 2 с.л. сок от нар в огнеупорна купичка, в която се прибавя желатина и се оставя за няколко минути.
- 3. Белият шоколад се разтопяеа заедно с 2 с.л. сметана. Оставя се да се охлади до стайна температура, но без да се втвърдява.
- 4. В малка тенджера се сипва останалият сок и се слага да заври. Прибавя се желатинът и се разбърква. Оставя се да се охлади до стайна температура.
- 5. В голяма купа се разбиват с миксер двете чаени чаши сметана, докато започнат да се образуват меки връхчета.
- 6. В сместа се сипват бавно шоколадът и в захарта. Бърка се до пълно смесване на продуктите и се прибавя и сместа с наровия сок. Разбива се с миксер до хомогенизиране.
- 7. Формата се запълва със сместа и се оставя в хладилник най-малко за 3 часа. По желание се декорира със зрънца нар и сметана.