Традиционно ястие от Коста Рика.
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1 връзка Кориандър
- 1 ч.л. Суха мащерка
- 40 мл Олио
- 1 глава Лук
- 2 скилидки Чесън
- 200 г Ориз
- 200 г Черен боб
- 1 бр. Сладки червени чушки
- 1 стрък Целина
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Бобът се накисва за една нощ в студена вода, сварява се, отцежда се, а водата от варенето се запазва.
- 2. Лукът, чесънът и целината се обелват, наситняват се и се запържват в олиото, докато омекнат. Слага се нарязаната на кубчета чушка и всичко се овкусява с мащерката, сол и черен пипер.
- 3. Прибавят се оризът, бобът и 500 мл от водата от варенето на боба, и се готви под капак, докато оризът абсорбира течността.
- 4. Ястието се разбърква и се поднася с наситнения кориандър.