Традиционно ястие от Коста Рика.

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1 връзка Кориандър
  • 1 ч.л. Суха мащерка
  • 40 мл Олио
  • 1 глава Лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 200 г Ориз
  • 200 г Черен боб
  • 1 бр. Сладки червени чушки
  • 1 стрък Целина
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Бобът се накисва за една нощ в студена вода, сварява се, отцежда се, а водата от варенето се запазва.
  • 2. Лукът, чесънът и целината се обелват, наситняват се и се запържват в олиото, докато омекнат. Слага се нарязаната на кубчета чушка и всичко се овкусява с мащерката, сол и черен пипер.
  • 3. Прибавят се оризът, бобът и 500 мл от водата от варенето на боба, и се готви под капак, докато оризът абсорбира течността.
  • 4. Ястието се разбърква и се поднася с наситнения кориандър.