Розовата вода е принцесата на подправките, когато се касае за сладкарство. За да сте сигурни, че сте избрали качествен продукт, пазарувайте само от проверени места и се убедете, че розовата вода е подходяща за консумация. Тя прави истински чудеса с тестото за сладки. 

Тези чаени сладки са супер лесни за правене. Приличат на малки снежни топки, ако ги оваляте в пудра захар. Фино смлените орехи правят тестото с приятна текстура. Сладки са и се топят в устата. 











Съставки

  • 114 г Краве масло
  • 50 г Пудра захар
  • 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1 ч.ч. Розова вода
  • 130 г Брашно
  • 160 г Орехи
  • 1/4 ч.л. Кардамон

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете маслото, захарта, ваниловия екстракт и розова вода в голяма купа.
  • 2. Разбъркайте в брашното, смлените орехи и кардамона, докато тестото се събере на топка.
  • 3. Откъсвайте количество, голямо колкото орех, и оваляйте между дланите си. 
  • 4. Подредете сладките в тава, върху хартия за печене, оставяйки по малко разстояние между тях.
  • 5. Печете за около 10 минути или докато сладките започнат да се оцветяват в златисто по крайчетата. Фурната трябва да е предварително загрята на 150 ° C с вентилатор.
  • 6. Охладете върху решетка за 1-2 минути. оваляйте в пудра захар.