Розовата вода е принцесата на подправките, когато се касае за сладкарство. За да сте сигурни, че сте избрали качествен продукт, пазарувайте само от проверени места и се убедете, че розовата вода е подходяща за консумация. Тя прави истински чудеса с тестото за сладки.
Тези чаени сладки са супер лесни за правене. Приличат на малки снежни топки, ако ги оваляте в пудра захар. Фино смлените орехи правят тестото с приятна текстура. Сладки са и се топят в устата.
Съставки
- 114 г Краве масло
- 50 г Пудра захар
- 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
- 1 ч.ч. Розова вода
- 130 г Брашно
- 160 г Орехи
- 1/4 ч.л. Кардамон
Начин на приготвяне
- 1. Смесете маслото, захарта, ваниловия екстракт и розова вода в голяма купа.
- 2. Разбъркайте в брашното, смлените орехи и кардамона, докато тестото се събере на топка.
- 3. Откъсвайте количество, голямо колкото орех, и оваляйте между дланите си.
- 4. Подредете сладките в тава, върху хартия за печене, оставяйки по малко разстояние между тях.
- 5. Печете за около 10 минути или докато сладките започнат да се оцветяват в златисто по крайчетата. Фурната трябва да е предварително загрята на 150 ° C с вентилатор.
- 6. Охладете върху решетка за 1-2 минути. оваляйте в пудра захар.