Разбити белтъците със захарта - направо да си топнем пръстчето за дегустация.

Съставки

  • 150 г Лешници
  • 4 бр. Яйца
  • 300 г Пудра захар
  • 1 бр. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Ядките се препичат 20 минути в слаба фурна, след което се счукват.
  • 2. Белтъците със захарта се разбиват. Прибавят се ядките и те настъргва кората от лимона.
  • 3. Разбъркват се добре и с чаена лъжичка се изсипва сместа на малки разстояния в тава, застлана с пергаментова хартия.
  • 4. Пекат се на слаба фурна.
  • 5. Когато придобият много лек загар, се изваждат и се оставят да изстинат. Едва тогава се отделят от хартията.