Мек, пухкав и сочен.
Съставки
- 2 с.л. Зехтин
- 75 мл Мътеница
- 220 мл Течна готварска сметана
- 1 бр. Яйце
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Сухо чили
- 2 ч.л. Бакпулвер
- 2 с.л. Захар
- 150 г Царевично брашно
- 150 г Бяло брашно
Начин на приготвяне
- 1. В голяма купа пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта.
- 2. Добавете сушеното чили и захарта и разбъркайте добре.
- 3. Загрейте фурната до 200 градуса.
- 4. В друг съд разбийте яйцето, мътеницата и сметаната. Добавете зехтина и разбийте добре.
- 5. Към брашното добавете течните съставки и разбъркайте.
- 6. Прехвърлете сместа върху набрашнена повърхност и замесете меко тесто.
- 7. Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно. Може да направите разрези с много остър нож.
- 8. Печете в добре загрята фурна 25-30 минути до златисто. Преди да извадите от фурната, проверете с дървен шиш вътрешността на хляба.
- 9. Поднесете топъл с масло.