Мек, пухкав и сочен. 

Съставки

  • 2 с.л. Зехтин
  • 75 мл Мътеница
  • 220 мл Течна готварска сметана
  • 1 бр. Яйце
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Сухо чили
  • 2 ч.л. Бакпулвер
  • 2 с.л. Захар
  • 150 г Царевично брашно
  • 150 г Бяло брашно

Начин на приготвяне

  • 1. В голяма купа пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта.
  • 2. Добавете сушеното чили и захарта и разбъркайте добре.
  • 3. Загрейте фурната до 200 градуса.
  • 4. В друг съд разбийте яйцето, мътеницата и сметаната. Добавете зехтина и разбийте добре. 
  • 5. Към брашното добавете течните съставки и разбъркайте.
  • 6. Прехвърлете сместа върху набрашнена повърхност и замесете меко тесто.
  • 7. Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно. Може да направите разрези с много остър нож.
  • 8. Печете в добре загрята фурна 25-30 минути до златисто. Преди да извадите от фурната, проверете с дървен шиш вътрешността на хляба. 
  • 9. Поднесете топъл с масло.