Ако използвате замразена царевица, няма нужда да отделяте време, за да я размразявате. Гответе я директно извадена от фризера или хладилника. Така зърната остават по-стегнати. 


Тази рецепта е пикантна, но ако не обичате люто, просто не добавяйте пипера накрая.


Царевицата с кашкавал и сметана е чудесно мезе за бира през лятото и добра компания за виното през по-хладните дни.

 

 

 

 

Съставки

  • 100 г Крем сирене
  • 5 с.л. Течна готварска сметана
  • 2 ч.л. Лют червен пипер
  • 70 г Кашкавал
  • 2 с.л. Краве масло
  • 300 г Царевица

Начин на приготвяне

  • 1. Сипете маслото в тиган и го разтопете на средна температура. Внимавайте да не загори. Намалете температурата. Добавете царевичните зърна и леко разбъркайте. 
  • 2. След 2 минути добавяме сметаната. Разбъркайте и оставете да се готви на слаб котлон за кратко.
  • 3. Добавете едро настъргания кашкавал и топеното сирене. 
  • 4. След 1-2 минути свалете от котлона и поръсете щедро с лютия пипер.