Ако използвате замразена царевица, няма нужда да отделяте време, за да я размразявате. Гответе я директно извадена от фризера или хладилника. Така зърната остават по-стегнати.
Тази рецепта е пикантна, но ако не обичате люто, просто не добавяйте пипера накрая.
Царевицата с кашкавал и сметана е чудесно мезе за бира през лятото и добра компания за виното през по-хладните дни.
Съставки
- 100 г Крем сирене
- 5 с.л. Течна готварска сметана
- 2 ч.л. Лют червен пипер
- 70 г Кашкавал
- 2 с.л. Краве масло
- 300 г Царевица
Начин на приготвяне
- 1. Сипете маслото в тиган и го разтопете на средна температура. Внимавайте да не загори. Намалете температурата. Добавете царевичните зърна и леко разбъркайте.
- 2. След 2 минути добавяме сметаната. Разбъркайте и оставете да се готви на слаб котлон за кратко.
- 3. Добавете едро настъргания кашкавал и топеното сирене.
- 4. След 1-2 минути свалете от котлона и поръсете щедро с лютия пипер.