Топло или студено суфлето с броколи ще Ви направи силно впечатление.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 4 с.л. Брашно
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 1 ч.л. Дижонска горчица
- 2 ч.л. Розмарин
- 2 ч.ч. Козе сирене
- 3 бр. Жълтъци
- 5 бр. Белтъци
- 1 ч.ч. Сметана
- 1-2 щипки Сол
- 1 глава Броколи
Начин на приготвяне
- 1. Броколите се бланшират на пара или в малко подсолена вода.
- 2. Междувременно в голям тиган се разтопява маслото в олиото, поръсва се брашното и на средна температура се запържва, докато придобие цвета на светъл карамел.
- 3. Добавя се млякото, горчицата, розмаринът, солта и се бърка, докато сместа се сгъсти.
- 4. Отстранява се от огъня и едва тогава се смесва с козето сирене и 3-те жълтъка. Всичко се изсипва в голяма купа.
- 5. Разбиват се белтъците на сняг и се добавя сметаната, като продължава разбиването. След като се втвърди, сместа се прибавя към броколите.
- 6. Оставя се за няколко минути да отдъхне и втаса.
- 7. Пече се на 180° С, докато коричката покафенее.