Топло или студено суфлето с броколи ще Ви направи силно впечатление.

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 4 с.л. Брашно
  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 1 ч.л. Дижонска горчица
  • 2 ч.л. Розмарин
  • 2 ч.ч. Козе сирене
  • 3 бр. Жълтъци
  • 5 бр. Белтъци
  • 1 ч.ч. Сметана
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 глава Броколи

Начин на приготвяне

  • 1. Броколите се бланшират на пара или в малко подсолена вода.
  • 2. Междувременно в голям тиган се разтопява маслото в олиото, поръсва се брашното и на средна температура се запържва, докато придобие цвета на светъл карамел.
  • 3. Добавя се млякото, горчицата, розмаринът, солта и се бърка, докато сместа се сгъсти.
  • 4. Отстранява се от огъня и едва тогава се смесва с козето сирене и 3-те жълтъка. Всичко се изсипва в голяма купа.
  • 5. Разбиват се белтъците на сняг и се добавя сметаната, като продължава разбиването. След като се втвърди, сместа се прибавя към броколите.
  • 6. Оставя се за няколко минути да отдъхне и втаса.
  • 7. Пече се на 180° С, докато коричката покафенее.