Избирайте винаги броколи с твърдо стъбло без наранявания. Цветчетата трябва да бъдат свежи, ярки и компактни с равномерен зелен цвят.
Съставки
- 1/2 ч.л. Сол
- 2 бр. Броколи
- 125 г Краве масло
- 100 г Бадеми
- 1 с.л. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Отделят се розички броколи и се задушава на пара около 8 до 12 минути. Покрива се, за да омекнат стъблата. Ако не са на пара, а са варени в малко вода, се изцеждат и се оставят за 5 минути. да се охладят.
- 2. Междувременно се разтопява маслото в плитък съд и в продължение на 2-3 минути бадемите се пържат в него.
- 3. След като придобият златист цвят бадемите, се добавят прясно изцеденият лимонов сок, солта и малките китки броколи.