Това не са бухти - това са зеленчукови изкишения.

Съставки

  • 1 глава Броколи
  • 4 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1 ч.ч. Пармезан
  • 4 скилидки Чесън
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Червен пипер
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. От големия ствол на броколито се отделят средно големи цветчета около 1-2 см. Обелват се стъблата и се нарязват на ситно.
  • 2. Броколите се бланшират на пара или в малко вода, докато омекнат. Отцеждат се и се оставят настрани да се охладят.
  • 3. В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се брашното, сиренето, чесънът, солта и пипера.
  • 4. Добавят се охладените броколи и с помощта на тел за разбиване на яйца енергично се разбива сместа.
  • 5. В подходящ голям тиган се разтопява маслото и се обливат стените, комбинирано със зехтин или олио.
  • 6. В загрятата мазнина с черпак се изсипват равни количества от сместа. Бухтичките се пържат като се обливат със загрятото олио.
  • 7. Достатъчни са по 2 минути от всяка страна. Изпържените бухтички се изваждат върху салфетки, за да се отцеди мазнината.
  • 8. Разпределят се по 4 бухтички в порция и се поднасят с гарнитура от зелена салата и майонеза от чесън.