BeChamel представят страхотна идея за десерт. Толкова е вкусно, а е и толкова лесно!
Съставки
- 1 с.л. Сметана
- 1 бр. Ванилов екстракт
- 150 г Разтопено краве масло
- 2 бр. Яйца
- 300 г Захар
- 50 г Какао
- 1 ч.л. Сол
- 8 бр. Шоколадови трюфели
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете маслото на кубчета и разтипете на слаб огън и оставете да се охлади за 10 минути.
- 2. В кухненски робот разбийте захарта и маслото за 6-7 минути.
- 3. Добавете сметаната и едно яйце. След около минута сложете другото яйце и ваниловият екстракт и разбийте добре сместа
- 4. В отделна купа смесете сухите съставки : брашното, какаото и солта и разбъркайте.
- 5. На части прибавете сухите съставки към яйчената смес и бъркайте, докато се смесят добре.
- 6. Нарежете орехите на едри парчета, а трюфелите на четири. Прибавете ги към тестото и разбъркайте.
- 7. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете 1 голяма или 2 малки правоъгълни форми с размер около 20 на 8 сантиметра, покрийте с хартия за печене и намаслете и нея.
- 8. Разпределете в съдовете за печене, загладете леко и печете 30-35 минути. Не прекалявайте с печенето, а проверете сладкиша с клечка за зъби. Ако излезе суха от сместа, може да извадите от фурната.
- 9. Охладете напълно, преди да извадите от формите. Поднесете с пресни плодове.