Това хлебче притежава всички качества, за да впечатлите гостите или семейството ви. Бързо, лесно и толкова вкусно, че не може да не го направите. За обяд или вечеря, а може и без повод!

Съставки

  • 750 г Хляб
  • 125 г Сирене Моцарела
  • 100 г Сирене Ементал
  • 100 г Сирене Чедър
  • 70 г Маслини
  • 70 г Краве масло
  • 1 с.л. Чесън на прах
  • 1 с.л. Сусам
  • 1 стрък Розмарин
  • 1 стрък Босилек
  • 1-2 бр. Домат
  • 50 г Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете хлебчето на филийки без да го разрязвате до долу. Направете същите разрези и по дължината на хлебчето.
  • 2. Започнете да го пълните с нарязаните моцарела, ементал, чедър и маслини. Сложете хлебчето в тава с фолио. 
  • 3. В купичка смесете разтопеното масло с чесъна и сусама и обилно намажете хлебчето от горе и от страни. 
  • 4. Поставете стръка розмарин върху хлебчето или от страни, за да поеме от аромата, докато се пече.
  • 5. Поставете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути.
  • 6. Извадете хлебчето, отстранете розмарина и поръсете с пармезана, нарежете домата на дебели резени и поставете върху хлебчето за украса заедно със стръка босилек. 
  • 7. Поднесете хлебчето върху дървена дъска и оставете всеки да си къса парчета от хляба. Насладете му се, докато е топло!