Това хлебче притежава всички качества, за да впечатлите гостите или семейството ви. Бързо, лесно и толкова вкусно, че не може да не го направите. За обяд или вечеря, а може и без повод!
Съставки
- 750 г Хляб
- 125 г Сирене Моцарела
- 100 г Сирене Ементал
- 100 г Сирене Чедър
- 70 г Маслини
- 70 г Краве масло
- 1 с.л. Чесън на прах
- 1 с.л. Сусам
- 1 стрък Розмарин
- 1 стрък Босилек
- 1-2 бр. Домат
- 50 г Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете хлебчето на филийки без да го разрязвате до долу. Направете същите разрези и по дължината на хлебчето.
- 2. Започнете да го пълните с нарязаните моцарела, ементал, чедър и маслини. Сложете хлебчето в тава с фолио.
- 3. В купичка смесете разтопеното масло с чесъна и сусама и обилно намажете хлебчето от горе и от страни.
- 4. Поставете стръка розмарин върху хлебчето или от страни, за да поеме от аромата, докато се пече.
- 5. Поставете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути.
- 6. Извадете хлебчето, отстранете розмарина и поръсете с пармезана, нарежете домата на дебели резени и поставете върху хлебчето за украса заедно със стръка босилек.
- 7. Поднесете хлебчето върху дървена дъска и оставете всеки да си къса парчета от хляба. Насладете му се, докато е топло!