Бобът и свинското месо са една от предпочитаните комбинации в българската кухня. Тази супа е ароматна и хранителна. Mоже да замените бекона с чоризо - така ще имате пикантен вкус, който гъделичка езика. 

Съставки

  • 3 г свински крачета
  • 100 г Бекон
  • 1 мл Лук
  • 1 мл Морков
  • 3 г Целина
  • 30 листенце Олио
  • 3 г Сол
  • 2 л Черен пипер
  • 2 л Червен пипер
  • 1 мл Риган

Начин на приготвяне

  • 1. Бобът се накисва във вода за една нощ. След това се сварява.
  • 2. Свинските крачета и беконът се варят в тенджера с дебело дъно за около 2 часа.
  • 3. Зеленчуците се нарязват на ситно, запържват се в олио и се изсипват при месото, като се добавя и отцеденият боб.
  • 4. Оставя да ври 15 минути с отворен капак.
  • 5. Крачетата се вадят, обезкостяват се и се махат жилите и тлъстините. месото се връща
  • 6. Овкусява се с подправките.