Бобът и свинското месо са една от предпочитаните комбинации в българската кухня. Тази супа е ароматна и хранителна. Mоже да замените бекона с чоризо - така ще имате пикантен вкус, който гъделичка езика.
Съставки
- 3 г свински крачета
- 100 г Бекон
- 1 мл Лук
- 1 мл Морков
- 3 г Целина
- 30 листенце Олио
- 3 г Сол
- 2 л Черен пипер
- 2 л Червен пипер
- 1 мл Риган
Начин на приготвяне
- 1. Бобът се накисва във вода за една нощ. След това се сварява.
- 2. Свинските крачета и беконът се варят в тенджера с дебело дъно за около 2 часа.
- 3. Зеленчуците се нарязват на ситно, запържват се в олио и се изсипват при месото, като се добавя и отцеденият боб.
- 4. Оставя да ври 15 минути с отворен капак.
- 5. Крачетата се вадят, обезкостяват се и се махат жилите и тлъстините. месото се връща
- 6. Овкусява се с подправките.