Бобената салата е една от най-честите гарнитури за месо, изпечено на скара. Обикновено свареният боб се допълва от лук, който е с мек, не толкова лютив вкус. изберете качествен боб, за който сте сигурни, че ще се свари бързо. Зърната не бива да се преваряват, за да не се разкашкат и да променят формата си.
Може да изполсвате червен лук, воден лук или праз. И в трите варианта комбинацията е много вкусна. Всички селени подправки, които обичате, да добре дошли за овкусяване, но ние препоръчваме да се придържате към основното - магданоз.
Бобената салата може да смесите с лютеница. Така ще допълните и обогатите вкуса.
Съставки
- 2 стръка Магданоз
- 1 ч.л. Сол
- 1 с.л. Оцет
- 3 с.л. Олио
- 1 глава Лук
- 1 ч.ч. Боб
Начин на приготвяне
- 1. Сипете вода в тенджера, която да е двапъти повече от количеството боб. След като заври, изхвърлете първата вода. Сипете нова и оставете отново да заври. Гответе, докато бобът омекне. Внимавайте да не преварите. Бобът за салатата трябва да е леко по-стегнат от този за чорба или яхния.
- 2. Нарежете лука на тънки полумесеци или на малки парчета. Отцедете боба от течността и сипете в купа. Смесете с нарязания лук. разбъркайте.
- 3. Овкусете със сол. Залейте с олиото на тънка струйка, така че да се разпредели равномерно навсякъде.
- 4. Нарежете пресния магданоз на ситно и посипете върху боба.