Мексиканският боб е червен и дребен. Този сорт има приятен маслен и сладък вкус. Сварява се за около 1 час.

Съставки

  • 1 ч.ч. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. Джоджен
  • 1/2 ч.л. Чубрица
  • 500 г Червен боб
  • 1-2 глави Лук
  • 200 г Царевица от консерва
  • 1-2 бр. Морков
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Бобът се измива и се слага в студена вода в дълбока тенджера да заври. Първата вода се излива, след като кипне. Долива се втора вода и се осолява.
  • 2. Добавят се нарязаните моркови и кромид лук.
  • 3. При боба се слага и олиото и всичко се овкусява с чубрица и джоджен.
  • 4. Добре се комбинира със сладка царевица, която се прибавя към сварения вече боб. Ако е необходимо, се долива още топла вода.
  • 5. Когато бобът е готов, се добавя лютият червен пипер.