Мексиканският боб е червен и дребен. Този сорт има приятен маслен и сладък вкус. Сварява се за около 1 час.
Съставки
- 1 ч.ч. Лют червен пипер
- 1/2 ч.л. Джоджен
- 1/2 ч.л. Чубрица
- 500 г Червен боб
- 1-2 глави Лук
- 200 г Царевица от консерва
- 1-2 бр. Морков
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Бобът се измива и се слага в студена вода в дълбока тенджера да заври. Първата вода се излива, след като кипне. Долива се втора вода и се осолява.
- 2. Добавят се нарязаните моркови и кромид лук.
- 3. При боба се слага и олиото и всичко се овкусява с чубрица и джоджен.
- 4. Добре се комбинира със сладка царевица, която се прибавя към сварения вече боб. Ако е необходимо, се долива още топла вода.
- 5. Когато бобът е готов, се добавя лютият червен пипер.