Вкусна рецепта, предоставена от мама Емилия Славчева и Николай Вълков - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 3 с.л. Лимонов сок
- 1 с.л. Босилек
- 1 бр. Авокадо
- 1-2 бр. Краставица
- 1 ч.ч. Червена леща
- 4 филета Бяла риба
- 3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на рибата:
- 2. Смесете лимонов сок, зехтин, кориандър, сусамов тахан и сол.
- 3. С получения сос намажете хубаво рибата.
- 4. Подредете я върху хартия за печене и я изпечете на фурна.
- 5. Начин на приготвяне на салатата:
- 6. Лещата сварете до леко омекване. Важно е да не се превари, за да не стане на пюре.
- 7. Измийте я със студена вода и я сложете в купа.
- 8. Смесете я с нарязаните на кубчета краставица и авокадо.
- 9. Овкусете с босилково песто, лимонов сок, зехтин и сол.