Вкусна рецепта, предоставена от мама Емилия Славчева и Николай Вълков - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 3 с.л. Лимонов сок
  • 1 с.л. Босилек
  • 1 бр. Авокадо
  • 1-2 бр. Краставица
  • 1 ч.ч. Червена леща
  • 4 филета Бяла риба
  • 3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на рибата:
  • 2. Смесете лимонов сок, зехтин, кориандър, сусамов тахан и сол.
  • 3. С получения сос намажете хубаво рибата.
  • 4. Подредете я върху хартия за печене и я изпечете на фурна.
  • 5. Начин на приготвяне на салатата:
  • 6. Лещата сварете до леко омекване. Важно е да не се превари, за да не стане на пюре.
  • 7. Измийте я със студена вода и я сложете в купа.
  • 8. Смесете я с нарязаните на кубчета краставица и авокадо.
  • 9. Овкусете с босилково песто, лимонов сок, зехтин и сол.