Рецептата е на Йоана Тодорова, която наричат още Царицата на яйцата. Тя е бронзова финалистка от второия сезон на Master Chef.  

В поредица от кулинарни дуели в "Преди обед" по bTV участници от различни сезони на кулинарното състезание ще събират сезонни продукти и авторски идеи, за да вдъхновят зрителите да сложат на семейната трапеза достъпни, вкусни и здравословни ястия.

Предизвикателството пред Йоана - да приготви разтоварващ деликатес за двама с бюджет от 10 лева. 

 

Как точно се приготвя, може да видите във видеото ТУК.

 

 

 

 

Съставки

  • 1 мл Орехови ядки
  • 1 мл Бадемово брашно
  • 1 мл Прясно мляко
  • 5 ч.ч. Сушени домати
  • 1 мл Пащърнак
  • 1 мл Кориандър
  • 2 л Червени чушки
  • 8 с.л. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. В сгорещен тиган се загряват последователно  и по отделно кориандърът, ядките и накрая нарязаните чушки и пащърнак.
  • 2.  Отделят се белтъците, които се разбиват с брашното, прясното мляко и малко кориандър.
  • 3. Сместа се изсипва в силно нагрят тиган с малко мазнина. Поръсва се с нарязаните сушени домати, увива се и се гарнира с топлите зеленчуци и свежите зеленчуци. Поръсва се с ореховите ядки.