Рецептата е на Йоана Тодорова, която наричат още Царицата на яйцата. Тя е бронзова финалистка от второия сезон на Master Chef.
В поредица от кулинарни дуели в "Преди обед" по bTV участници от различни сезони на кулинарното състезание ще събират сезонни продукти и авторски идеи, за да вдъхновят зрителите да сложат на семейната трапеза достъпни, вкусни и здравословни ястия.
Предизвикателството пред Йоана - да приготви разтоварващ деликатес за двама с бюджет от 10 лева.
Как точно се приготвя, може да видите във видеото ТУК.
Съставки
- 1 мл Орехови ядки
- 1 мл Бадемово брашно
- 1 мл Прясно мляко
- 5 ч.ч. Сушени домати
- 1 мл Пащърнак
- 1 мл Кориандър
- 2 л Червени чушки
- 8 с.л. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. В сгорещен тиган се загряват последователно и по отделно кориандърът, ядките и накрая нарязаните чушки и пащърнак.
- 2. Отделят се белтъците, които се разбиват с брашното, прясното мляко и малко кориандър.
- 3. Сместа се изсипва в силно нагрят тиган с малко мазнина. Поръсва се с нарязаните сушени домати, увива се и се гарнира с топлите зеленчуци и свежите зеленчуци. Поръсва се с ореховите ядки.