Бисквитената торта на лекоатлетката ни Тереза Маринова е един от топ десертите, който може да си приготвите. Той е лесен за направа и дори да нямате много опит в кухнята, със сигурност ще ви се получи. Приготвя се бързо и не изисква никаква термична обработка. Съдържа само 3 с.л. кафява захар, което го поставя в редиците на десертите, които не вредят на здравето ни. 

 

Е, ще опитате ли?

 

 

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 3 с.л. Кафява захар
  • 2 пакета Шоколадови бисквити
  • 100 г Орехи
  • 2 кофички Квасена сметана
  • 4 бр. Ябълки
  • 3 ч.л. Канела

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете ябълките. Поръсете ги с канелата и половината количество орехи.
  • 2. Смесете заквасената сметана с 2 с.л. кафява захар.

     

  • 3. В тавичка наредете един ред бисквити. Отгоре сложете от крема със сметана. Върху крема подредете част от ябълките.
  • 4. Повторете, докато продуктите свършат. Обикновено се получават 3 етажа.
  • 5. На последния ред се слага само крем, без ябълки. 
  • 6. Поръсва се с останалото количество орехи.