Бисквитената торта на лекоатлетката ни Тереза Маринова е един от топ десертите, който може да си приготвите. Той е лесен за направа и дори да нямате много опит в кухнята, със сигурност ще ви се получи. Приготвя се бързо и не изисква никаква термична обработка. Съдържа само 3 с.л. кафява захар, което го поставя в редиците на десертите, които не вредят на здравето ни.
Е, ще опитате ли?
Съставки
- 3 с.л. Кафява захар
- 2 пакета Шоколадови бисквити
- 100 г Орехи
- 2 кофички Квасена сметана
- 4 бр. Ябълки
- 3 ч.л. Канела
Начин на приготвяне
- 1. Настържете ябълките. Поръсете ги с канелата и половината количество орехи.
- 2. Смесете заквасената сметана с 2 с.л. кафява захар.
- 3. В тавичка наредете един ред бисквити. Отгоре сложете от крема със сметана. Върху крема подредете част от ябълките.
- 4. Повторете, докато продуктите свършат. Обикновено се получават 3 етажа.
- 5. На последния ред се слага само крем, без ябълки.
- 6. Поръсва се с останалото количество орехи.