Тестено изкушение, подходящо за закуска или притурка към обяда и вечерята.
Съставки
- 2-3 ч.л. Черен пипер
- 200 г Сирене
- 250 мл Бира
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1/2 пакет Бакпулвер
- 3-4 ч.ч. Брашно
- 2 ч.л. Джоджен
- 19-25 бр. Маслини
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Бирата се излива в купа, подходяща за замесване на тесто.
- 2. Добавя се содата и бакпулверът и се разбъркват добре.
- 3. Слага се пресятото брашно заедно с джоджена, маслините и настърганото сирене.
- 4. Готовото тесто се разделя на малки топчици, които се нареждат в намаслена тавичка.
- 5. С нож се правят малки разрези върху топките, след което те се поръсват с червен пипер.
- 6. Бирените хлебчета се пекат в предварително загрята фурна в продължение на 30-40 минути.