Тестено изкушение, подходящо за закуска или притурка към обяда и вечерята.
 

Съставки

  • 2-3 ч.л. Черен пипер
  • 200 г Сирене
  • 250 мл Бира
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1/2 пакет Бакпулвер
  • 3-4 ч.ч. Брашно
  • 2 ч.л. Джоджен
  • 19-25 бр. Маслини
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Бирата се излива в купа, подходяща за замесване на тесто.
  • 2. Добавя се содата и бакпулверът и се разбъркват добре.
  • 3. Слага се пресятото брашно заедно с джоджена, маслините и настърганото сирене.
  • 4. Готовото тесто се разделя на малки топчици, които се нареждат в намаслена тавичка.
  • 5. С нож се правят малки разрези върху топките, след което те се поръсват с червен пипер.
  • 6. Бирените хлебчета се пекат в предварително загрята фурна в продължение на 30-40 минути.