Тази великолепна закуска е подходяща за всеки, който има непоносимост към глутена. Със сигурност обаче ще се превръне в любимо лакомство и за всички останали.

Съставки

  • 1 ч.л. Фина морска сол
  • 1/2 ч.ч. Канела
  • 1 с.л. Ванилов екстракт
  • 1/4 ч.ч. Кокосово масло
  • 1/2 ч.ч. Пчелен мед
  • 1/2 ч.ч. Ябълков сок
  • 1 1/2 ч.ч. Сурови ядки
  • 300 г Безглутенов овес
  • 1/4 ч.л. Черен пипер
  • 1 1/2 ч.ч. Сушени плодове

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява до 160 градуса. Овесът, ядките и семената се смесват в голяма купа.
  • 2. В тенджера се сипват ябълковият сок, медът, кокосовото масло, екстрактът от ванилия, канелата, морската сол и черният пипер. Получената смес се затопля внимателно, докато солта се разтвори и кокосово масло се втечни.
  • 3. Течността се смесва с ядките и семената и се разбърква добре.
  • 4. Сместа се разстила равномерно върху хартия за печене. Пече се 40 минути до златисто. На всеки 15 минути се разбърква, за да се изпече равномерно.
  • 5. Готовото мюсли се оставя да се охлади. След като напълно изстине, към него се прибавят сушените плодове.
  • 6. Поднася се с кисело или прясно мляко.