Тази великолепна закуска е подходяща за всеки, който има непоносимост към глутена. Със сигурност обаче ще се превръне в любимо лакомство и за всички останали.
Съставки
- 1 ч.л. Фина морска сол
- 1/2 ч.ч. Канела
- 1 с.л. Ванилов екстракт
- 1/4 ч.ч. Кокосово масло
- 1/2 ч.ч. Пчелен мед
- 1/2 ч.ч. Ябълков сок
- 1 1/2 ч.ч. Сурови ядки
- 300 г Безглутенов овес
- 1/4 ч.л. Черен пипер
- 1 1/2 ч.ч. Сушени плодове
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 160 градуса. Овесът, ядките и семената се смесват в голяма купа.
- 2. В тенджера се сипват ябълковият сок, медът, кокосовото масло, екстрактът от ванилия, канелата, морската сол и черният пипер. Получената смес се затопля внимателно, докато солта се разтвори и кокосово масло се втечни.
- 3. Течността се смесва с ядките и семената и се разбърква добре.
- 4. Сместа се разстила равномерно върху хартия за печене. Пече се 40 минути до златисто. На всеки 15 минути се разбърква, за да се изпече равномерно.
- 5. Готовото мюсли се оставя да се охлади. След като напълно изстине, към него се прибавят сушените плодове.
- 6. Поднася се с кисело или прясно мляко.