На вниманието на всеки, който трябва стриктно да контролира и следи за присъствието на глутен в състава на храните в дневното си меню, поднасяме една изключително приятна и лесна за приготвяне рецепта за безглутенов бананов хляб. Това, разбира се, не означава, че това уханно тестено произведение на кулинарното изкуство не могат да си го позволят и всички останали...
Съставки
- 1/4 ч.ч. Просено брашно
- 2 бр. Яйца
- 3 бр. Банани
- 1/4 ч.ч. Кокосово брашно
- 2 ч.л. Ванилов екстракт
- 1/4 ч.ч. Пчелен мед
- 1/4 ч.ч. Краве масло
- 1 ч.л. Канела
- 2 ч.л. Бакпулвер
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 200 градуса. В купа се смесват пюрираните банани, маслото, меда, екстрактът от ванилия и яйцата. Съставките се разбъркват добре.
- 2. В друга купа се изсипват кокосовото брашно, просеното брашно, бакпулверът и канелата. И те се разбъркват и се прибавят към течната смес. Отново се бърка до получаване на хомогенна смес.
- 3. Така приготвеното тесто се изсипва в намазана с малко масло тавичка. Пече се около 45 минути или докато тестото придобие златист оттенък.
- 4. За по-лесно разрязване, преди да се поднесе, е добре банановият хляб да се остави за няколко минути да се охлади.