Тези сладки са фини, хрупкави и с деликатна сладост. Може да ги сервирате към чая дори на английската кралица. Но отиват прекрасно и за следобед с бъбрене и приятелки. 

Съставки

  • 3 бр. Белтъци
  • 100 г Пудра захар
  • 400 г Царевично нишесте
  • 250 г Краве масло
  • 1 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. В купа смесете захарта, содата, белтъците и размекнатото масло, докато станат хомогенни. 
  • 2. Постепеннодобавете царевично нишесте, докато стане на тесто, което лесно се оформя между пръстите. 
  • 3. Оформете топчета, колкото орех. Подредете ги в тавичка, върху хартия за печене. 
  • 4. Пекат се 10минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
  • 5. Извадете и подредете върху решетка, за да се охладят. 
  • 6. Готовите сладки поръсете с пудра захар.