Тези сладки са фини, хрупкави и с деликатна сладост. Може да ги сервирате към чая дори на английската кралица. Но отиват прекрасно и за следобед с бъбрене и приятелки.
Съставки
- 3 бр. Белтъци
- 100 г Пудра захар
- 400 г Царевично нишесте
- 250 г Краве масло
- 1 ч.л. Сода за хляб
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете захарта, содата, белтъците и размекнатото масло, докато станат хомогенни.
- 2. Постепеннодобавете царевично нишесте, докато стане на тесто, което лесно се оформя между пръстите.
- 3. Оформете топчета, колкото орех. Подредете ги в тавичка, върху хартия за печене.
- 4. Пекат се 10минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- 5. Извадете и подредете върху решетка, за да се охладят.
- 6. Готовите сладки поръсете с пудра захар.