30 минути - толкова най-много ще ви отнеме приготвянето и печенето на това руло. Затова нареждаме тази рецепта сред любимите ни - вкусна е и става бързо.
Нужни са ви само 3 основни продукта - кашкавал, картофи и някакво месо (кайма, колбас). Важно за тази рецепта е първият слой да е от кашкавал. настържете го на едро и го поставете в тава, застлана с хартия за печене. Добре е да изберете по-мек, не много узрял кашкавал, за да сте сигурни, че ще се разтопи. Той прави външната обвивка на рулото, която стяга всички останали продукти.
Ако нямате ренде, скоето да нарежете картофите на много тънко, настържете ги на едро ренде.
По желание може да замените каймата с някакъв колбас, пилешко филе, шунка или друго.
Съставки
- 4 бр. Картофи
- 400 г Кашкавал
- 250 г Кайма
- 2 ч.л. Зехтин
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Риган
Начин на приготвяне
- 1. Настържете кашкавала на едро ренде. Застелете тава с хартия за печене и поръсете кашкавала върху нея, така че да се оформи правоъгълник.
- 2. Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на много тънко - като за чипс. Подредете ги върху кашкавала, както се редят керемиди - картофите трябва да се застъпват един за друг.
- 3. От каймата оформете три дължи шнурчета, колкото е късата страна на оформения правоъгълник от кашкавал и картофи. Сложете ги в двата края и в средата.
- 4. Поръсете със зехтин и го разнесете със силиконова четка. Поръсете с черен пипер и риган.
- 5. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути. За да проверите дали е готова, може да опитате парченце от картофа - трябва да е мекичко и сготвено.
- 6. Докато е топло, навийте блата на руло. Оставете леко да се охлади. Може да сервирате с млечно-чеснов сос, салата от пресни краставици и домати или маслиново песто.