Прасковите са едни от любимите ни летни плодове. Те са вкусни и сочни. Този десерт идва точно навреме за лятото, когато те са в изобилие. Бърз и лесен сладкиш, с който ще поглезите сетивата си.

Съставки

  • 500 г Праскови
  • 1 1/2 ч.ч. Кафява захар
  • 100 г Краве масло
  • 4 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1/4 ч.л. Бакпулвер

Начин на приготвяне

  • 1. На дъното на тава за печене се карамелизира 1 чаена чаша кафява захар. Измийте прасковите, нарежете ги на резени и разпределете върху карамела.
  • 2. Счупете яйцата, като разделите жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте добре заедно с останалата половин чаша захар, брашното и бакпулвера, а белтъците разбийте на сняг. След това разбъркайте заедно двете смеси до получаване на хомогенност. 
  • 3. Изсипете сместа върху карамела и прасковите.Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 35 минути или до готовност на тестото.
  • 4. След като сладкишът е готов, го изчакайте да изстине и го обърнете в достатъчно голяма чиния така, че прасковите да останат отгоре. Поръсете с малко канела и се поглезете със следобедното си кафе.