Този сладкиш се прави бързо, лесно и продуктите са достатъчно евтини, за да го правите често. Освен това, сладкишът е и ефектен - защото карамеленият сос и резените ябълки образуват изкусителна коричка.
Опитайте - ще ви стане любим!
Съставки
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 100 г Краве масло
- 3 бр. Ябълки
- 1 пакетче Ванилия
- 2 ч.ч. Кафява захар
- 1 ч.ч. Брашно
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Счупете яйцата и добавете към тях 1 ч. ч. кафява захар. Разбийте с миксера на високи обороти за 7 минути.
- 2. Сипете брашното и содата. Разбъркайте с дървена лъжица.
- 3. Нарежете маслото на кубчета и го сложете, заедно с другата чаша захар в правоъгълна тавичка. Поставете я на котлона на средна температура. Разбърквайте с шпатула, докато захарта се разтопи и се получи карамел.
- 4. Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Подредете парчетата плод в топлия карамел. Отгоре изсипете сместа с яйцата и брашното. Подравнете повърхността с шпатула и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
- 5. Печете 25 минути. Докато сладкишът е топъл, го обърнете в поднос. Така подредените ябълки ще бъдат отгоре.