Този сладкиш се прави бързо, лесно и продуктите са достатъчно евтини, за да го правите често. Освен това, сладкишът е и ефектен - защото карамеленият сос и резените ябълки образуват изкусителна коричка. 


Опитайте - ще ви стане любим!

 

Съставки

  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 100 г Краве масло
  • 3 бр. Ябълки
  • 1 пакетче Ванилия
  • 2 ч.ч. Кафява захар
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Счупете яйцата и добавете към тях 1 ч. ч. кафява захар. Разбийте с миксера на високи обороти за 7 минути. 
  • 2. Сипете брашното и содата. Разбъркайте с дървена лъжица. 
  • 3. Нарежете маслото на кубчета и го сложете, заедно с другата чаша захар в правоъгълна тавичка. Поставете я на котлона на средна температура. Разбърквайте с шпатула, докато захарта се разтопи и се получи карамел. 
  • 4. Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Подредете парчетата плод в топлия карамел. Отгоре изсипете сместа с яйцата и брашното. Подравнете повърхността с шпатула и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. 

     

  • 5. Печете 25 минути. Докато сладкишът е топъл, го обърнете в поднос. Така подредените ябълки ще бъдат отгоре.