Баницата е подходяща за закуска, а също може да я поднесете заедно с доматената супа на обяд или за вечеря с чаша билков чай.
Съставки
- 3 щипки Чубрица
- 1 пакет Кори за баница
- 4 бр. Картофи
- 100 г Маргарин
- 50 мл Зехтин
- 2 щипки Черен пипер
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се сваряват и се обелват. Още топли се намачкват със зехтина и се осоляват. Поръсват се с чубрица и черен пипер.
- 2. Тавата се намазва с олио. Разстилат се две кори една върху друга, като всяка кора се поръсва с разтопен маргарин.
- 3. Половината от плънката се разпределя върху корите. Отгоре се поставя нов слой от две кори. Върху тях се разстила останалата картофена плънка. Покриват се с още две кори и отгоре се заливат с разтопен маргарин.
- 4. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 С градуса за 30-40 мин. Накрая се покрива с фолио, за да не се препече кората.