Баницата е подходяща за закуска, а също може да я поднесете заедно с доматената супа на обяд или за вечеря с чаша билков чай. 

Съставки

  • 3 щипки Чубрица
  • 1 пакет Кори за баница
  • 4 бр. Картофи
  • 100 г Маргарин
  • 50 мл Зехтин
  • 2 щипки Черен пипер
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите се сваряват и се обелват. Още топли се намачкват със зехтина и се осоляват. Поръсват се с чубрица и черен пипер.
  • 2. Тавата се намазва с олио. Разстилат се две кори една върху друга, като всяка кора се поръсва с разтопен маргарин.
  • 3. Половината от плънката се разпределя върху корите. Отгоре се поставя нов слой от две кори. Върху тях се разстила останалата картофена плънка. Покриват се с още две кори и отгоре се заливат с разтопен маргарин.
  • 4. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 С градуса за 30-40 мин. Накрая се покрива с фолио, за да не се препече кората.