Сладки панирани ябълкови резенчета очакват да бъдат поръсени обилно с пудра захар
Съставки
- 150 г Брашно
- 1 щипка Сол
- 25 г Пудра захар
- 4 с.л. Лимонов сок
- 2 бр. Яйца
- 2 с.л. Захар
- 150 мл Бяло вино
- 4 бр. Ябълки
- 5-6 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват със захарта, щипка сол и бялото вино.
- 2. Добавя се брашното, разбърква се добре и сместа се оставя настрана 15 минути.
- 3. Междувременно се обелват ябълките и със специален уред се отстранява средната семчеста част. Ябълките се нарязват на филийки и се напръскват с лимонов сок.
- 4. Олиото се загрява във висока тенджера.
- 5. Плодовите пръстени се овалват в панировката и се пържат до златисто.
- 6. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят поръсени с пудра захар.