Сладки панирани ябълкови резенчета очакват да бъдат поръсени обилно с пудра захар

Съставки

  • 150 г Брашно
  • 1 щипка Сол
  • 25 г Пудра захар
  • 4 с.л. Лимонов сок
  • 2 бр. Яйца
  • 2 с.л. Захар
  • 150 мл Бяло вино
  • 4 бр. Ябълки
  • 5-6 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се разбиват със захарта, щипка сол и бялото вино.
  • 2. Добавя се брашното, разбърква се добре и сместа се оставя настрана 15 минути.
  • 3. Междувременно се обелват ябълките и със специален уред се отстранява средната семчеста част. Ябълките се нарязват на филийки и се напръскват с лимонов сок.
  • 4. Олиото се загрява във висока тенджера.
  • 5. Плодовите пръстени се овалват в панировката и се пържат до златисто.
  • 6. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят поръсени с пудра захар.