Това ястие е чудесна вечеря, когато очаквате приятели, но не искате да отделяте прекалено много време за готвене. Сервирайте в тавата, в която сте пекли, по средата на масата.
Печете морковите с листата им. Получават се изключително хрупкави и вкусни, с текстура, подобна на чипс. Същото важи и за чесъна. Може да добавите и различни кореноплодни - цвекло, картофи, пащърнак и др.
Съставки
- 4 бр. Свински пържоли
- 5 бр. Моркови
- 6 стръка Чесън
- 2 ч.л. Суха мащерка
- 2 стръка Розмарин
- 100 г Краве масло
- 1 ч.л. Черен пипер
- 3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Натрийте пържолите със зехтин. След това ги поръсете със сол, черен пипер и суха мащерка. Оставете ги да поемат ароматите в плътно затворена купа за 20 минути.
- 2. През това време измийте и остържете морковите. Застелете тава с хартия за печене и подредете морковите и целите стръкове чесън, като ги редувате един до друг - така ще се смесят ароматите им. Поръсете със зехтин и сол.
- 3. Печете във фурна на 160 градуса са 25 минути.
- 4. Маринованите пържоли печете в тиган на средно висока температура. Върху всяка поставете бучка масло. Когато се разтопи, използвайте лъжица, за да обливате месото. Така става крехко и ароматно.
- 5. Добавете няколко обелени скилидки от изпечения във фурната чесън и запечете месото от двете страни.
- 6. Готовото месо поставете в тавата върху целите зеленчуци. Залейте с мазнината, останала от готвенето му.