Картофите са основна и вкусна храна. Но нека излезем от шаблона - стига вече пържени пръчици или картофи не фурна. Предлагаме ви нещо различно и интересно. 

Съставки

  • 1,5 ч.ч. Картоф
  • 1 бр. Яйце
  • 2 с.л. Картофено нишесте
  • 2 с.л. Пармезан
  • 3 с.л. Прясно мляко
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Топлите картофи се намачкват. Към тях се добавя яйцето, млякото, солта, пипера и пармезана. 
  • 2. Всичко се обърква до хомогенност. Трябва да се получи пюре с мека, рядка консистенция. 
  • 3. Сипва се в пош, или фуния, направена от вестник или найлон. В загрято олио се шприцоват спирали.
  • 4. Пържат се, докато станат златисти.
  • 5. Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят върху хартия.