Картофите са основна и вкусна храна. Но нека излезем от шаблона - стига вече пържени пръчици или картофи не фурна. Предлагаме ви нещо различно и интересно.
Съставки
- 1,5 ч.ч. Картоф
- 1 бр. Яйце
- 2 с.л. Картофено нишесте
- 2 с.л. Пармезан
- 3 с.л. Прясно мляко
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Топлите картофи се намачкват. Към тях се добавя яйцето, млякото, солта, пипера и пармезана.
- 2. Всичко се обърква до хомогенност. Трябва да се получи пюре с мека, рядка консистенция.
- 3. Сипва се в пош, или фуния, направена от вестник или найлон. В загрято олио се шприцоват спирали.
- 4. Пържат се, докато станат златисти.
- 5. Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят върху хартия.