Сладкиш, който дарява сладост на душата.

Съставки

  • 8 с.л. Ликьор портокал
  • 1 бр. Кора от портокал
  • 1 бр. Корен джинджифил
  • 200 г Бадеми
  • 100 г Сушени кайсии
  • 100 г Стафиди
  • 200 г Захар
  • 5 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 200 г Краве масло
  • 100 г Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Бадемите се смилат.
  • 2. Почистеният джинджифил се настъргва на ситно.
  • 3. Размекнатото масло и захарта се разбиват. Добавят се брашното, набухвателят, бадемите, джинджифилът и портокаловата кора. Разбъркват се.
  • 4. На тънка струйка, като се бърка постоянно, към сместа се сипват разбитите яйца.
  • 5. Стафидите и кайсиите се заливат с вряла вода и се оставят за 10 минути, после се прецеждат и се подсушават.
  • 6. Кайсиите се нарязват и се добавят в тестото заедно със стафидите и портокаловия ликьор.
  • 7. Тестото се слага в намазана с масло и застлана в хартия за печене кръгла форма и се пече на 160 градуса за 1 час.
  • 8. Паят се покрива с фолио и се пече още 1 час.
  • 9. Оставя се да изстине във формата, преди да се поднесе.