Характерно за тези ребърца е сладко-лютивият вкус, който им продава сосът от мед и горчица. Така те стават и особено сочни. Сочното месце е скрито под хрупкава коричка. Нея ще постигнете, като смесите галета с подправките и обилно поръсите ребрата.
Ребра да си оближеш пръстите!
Съставки
- 70 мл Пчелен мед
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Сол
- 200 г Галета
- 1 кг Свински ребърца
- 4 с.л. Горчица
Начин на приготвяне
- 1. Медът и горчицата се смесват и се разбъркват, за да се получи еднородна смес. Ребрата се намазват с тази сладко-лютив паста.
- 2. Тавата за печене се застила с фолио. Върху него се подреждат ребрата, с тлъстата част нагоре.
- 3. Солта, пипера и галетата се смесват. С това ребрата се поръсват обилно, така че да се образува коричка.
- 4. Пекат се 30 минути.
- 5. Сервират се с картофи, зеленчуци или желе от мента.