Характерно за тези ребърца е сладко-лютивият вкус, който им продава сосът от мед и горчица. Така те стават и особено сочни. Сочното месце е скрито под хрупкава коричка. Нея ще постигнете, като смесите галета с подправките и обилно поръсите ребрата. 

Ребра да си оближеш пръстите!

Съставки

  • 70 мл Пчелен мед
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 200 г Галета
  • 1 кг Свински ребърца
  • 4 с.л. Горчица

Начин на приготвяне

  • 1. Медът и горчицата се смесват и се разбъркват, за да се получи еднородна смес. Ребрата се намазват с тази сладко-лютив паста. 
  • 2. Тавата за печене се застила с фолио. Върху него се подреждат ребрата, с тлъстата част нагоре. 
  • 3. Солта, пипера и галетата се смесват. С това ребрата се поръсват обилно, така че да се образува коричка. 
  • 4. Пекат се 30 минути. 
  • 5. Сервират се с картофи, зеленчуци или желе от мента.