Вкусна рецепта, предоставена от мама Теодора Генкова и Кристина Генкова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Домати
  • 1 к.ч. Булгур
  • 1/2 връзка Мента
  • 3 връзки Магданоз
  • 2 бр. Лимони
  • 5 с.л. Джоджен
  • 200 г Кисело мляко
  • 5 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Лют червен пипер
  • 4 бр. Арабски питки
  • 12 бр. Чери домати
  • 700 г Агнешко месо
  • 1 бр. Пресен лук
  • 2 бр. Лимони

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете агнешкото на кубчета. Сложете го в купа с лютия червен пипер и 2 с.л зехтин. Разбъркайте за да се овкуси месото навсякъде.
  • 2. Нанижете го на 8 шишчета като редувате агнешко с чери домат.
  • 3. Изпечете шишчетата на скара или в грил тиган за 8-10 минути до златистокафяво.
  • 4. За да направите соса посолете киселото мляко, прибавете настърганата лимонова кора, сок от лимон и наситнен джоджен. 
  • 5. Арабските питки намажете с малко зехтин, поръсете с морска сол и малко лют червен пипер и запечете във фурна на 200 C или на грил тиган.
  • 6. Начин на приготвяне на салатата:
  • 7. Сварете булгура във вряща вода доготовност. Отцедете го добре иго измийте със студена вода, за да не се слепне. Сложете го в купа.
  • 8. Измийте и нарежете магданоза на ситно. Добавете го в купата.
  • 9. Обелете доматите, ако е възможно, почистете ги от семките и ги нарежете на дребно.
  • 10. Добавяте и наситнените мента и пера от лука.
  • 11. Разбъркайте добре салатата и я подправяте със сол,лимонов сок и зехтин. 
  • 12. Сложетевсяко шишче в запечено арабско хлебче, полейте с млечния сос, добавете отсалатата и сервирайте.