Вкус и цвят, достойни за празник...
Съставки
- 4-5 стръка Пресен джоджен
- 1 бр. Зелена чушка
- 12 бр. Агнешки котлети
- 250 г Цедено кисело мляко
- 200 г Сирене
- 3-4 стръка Зелен лук
- 3=4 щипки Смлян кимион
- 2 щипки Сол
- 1 кг Спанак
- 1/2 к.ч. Зехтин
- 1/2 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. За марината: смесват се лимоновият сок, зехтинът и подправките.
- 2. Котлетите се накисват за 1-2 часа и след това се пекат на скара или тиган.
- 3. За канапето: почистеният спанак се слага в гевгир и се потапя във вряща и подсолена вода за минута.
- 4. Спанакът се облива със студена вода, отцежда се и се нарязва на много ситно.
- 5. Прибавят се нарязаните на ситно лук и чушка.
- 6. Слагат се натрошеното сирене, млякото и смлените орехите.
- 7. Сместа се омесва добре, разпределя се и се оформя в кръг в центъра на всяка чиния.
- 8. Върху канапетата се слага по един котлет.