Вкус и цвят, достойни за празник...

Съставки

  • 4-5 стръка Пресен джоджен
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 12 бр. Агнешки котлети
  • 250 г Цедено кисело мляко
  • 200 г Сирене
  • 3-4 стръка Зелен лук
  • 3=4 щипки Смлян кимион
  • 2 щипки Сол
  • 1 кг Спанак
  • 1/2 к.ч. Зехтин
  • 1/2 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. За марината: смесват се лимоновият сок, зехтинът и подправките.
  • 2. Котлетите се накисват за 1-2 часа и след това се пекат на скара или тиган.
  • 3. За канапето: почистеният спанак се слага в гевгир и се потапя във вряща и подсолена вода за минута.
  • 4. Спанакът се облива със студена вода, отцежда се и се нарязва на много ситно.
  • 5. Прибавят се нарязаните на ситно лук и чушка.
  • 6. Слагат се натрошеното сирене, млякото и смлените орехите.
  • 7. Сместа се омесва добре, разпределя се и се оформя в кръг в центъра на всяка чиния.
  • 8. Върху канапетата се слага по един котлет.