За гарнитура към котлетите може да изпечете тиквички, патладжани, лук, чушки, моркови...

Съставки

  • 12 бр. Агнешки котлети
  • 3-4 с.л. Синьо сирене
  • 1 филия Бял хляб
  • 1 връзка Прясна мента
  • 3 щипки Бял пипер
  • 2-3 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Кората от хляба се отстранява и се накисва леко във вода. Изважда се и се смачква.
  • 2. Намачканият хляб се смесва със сиренето, ситно нарязаната мента и пипера.
  • 3. Сместа се завива плътно на руло във фолио и се оставя за няколко часа в хладилника.
  • 4. Котлетите се овкусяват със сол и пипер и се пекат на скарата или в грил тигана.
  • 5. Готовите котлети се разпределят в чиниите и върху всеки се слага по една шайба, отрязана от сиренето.