За гарнитура към котлетите може да изпечете тиквички, патладжани, лук, чушки, моркови...
Съставки
- 12 бр. Агнешки котлети
- 3-4 с.л. Синьо сирене
- 1 филия Бял хляб
- 1 връзка Прясна мента
- 3 щипки Бял пипер
- 2-3 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Кората от хляба се отстранява и се накисва леко във вода. Изважда се и се смачква.
- 2. Намачканият хляб се смесва със сиренето, ситно нарязаната мента и пипера.
- 3. Сместа се завива плътно на руло във фолио и се оставя за няколко часа в хладилника.
- 4. Котлетите се овкусяват със сол и пипер и се пекат на скарата или в грил тигана.
- 5. Готовите котлети се разпределят в чиниите и върху всеки се слага по една шайба, отрязана от сиренето.