Приготвено в компанията на задушени зеленчуци, като моркови, картофи, тиквички и патладжан, на розмарин, ухаещ на блаженство, на джоджен, салвия или босилек, на кора от лимон или портокал, и поръсено с орехови ядки, ястието с агнешко се превръща в непреодолимо изкушение за всеки гастроном!

Съставки

  • 400 г Галета
  • 125 г Краве масло
  • 2 щипки Черен пипер
  • 5=6 с.л. Олио
  • 1 кг Агнешки котлети
  • 4 бр. Яйца
  • 250 г Кашкавал
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Котлетите се начукват, поръсват се със сол и черен пипер.
  • 2. Оставят се 2 часа в хладилника, за да си поемат подправките.
  • 3. Изваждат се и се намазват с разтопеното масло,
  • 4. Овалват се във фино настъргания кашкавал, след това в разбитите яйца, отново в кашкавала и накрая в галетата.
  • 5. Котлетите се пържат в дълбок тиган с обилно количество загрято олио.