Приготвено в компанията на задушени зеленчуци, като моркови, картофи, тиквички и патладжан, на розмарин, ухаещ на блаженство, на джоджен, салвия или босилек, на кора от лимон или портокал, и поръсено с орехови ядки, ястието с агнешко се превръща в непреодолимо изкушение за всеки гастроном!
Съставки
- 400 г Галета
- 125 г Краве масло
- 2 щипки Черен пипер
- 5=6 с.л. Олио
- 1 кг Агнешки котлети
- 4 бр. Яйца
- 250 г Кашкавал
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Котлетите се начукват, поръсват се със сол и черен пипер.
- 2. Оставят се 2 часа в хладилника, за да си поемат подправките.
- 3. Изваждат се и се намазват с разтопеното масло,
- 4. Овалват се във фино настъргания кашкавал, след това в разбитите яйца, отново в кашкавала и накрая в галетата.
- 5. Котлетите се пържат в дълбок тиган с обилно количество загрято олио.