Атанас Сребрев е роден на 19 април 1971 г. в София.
Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Актьорско Майсторство за драматичен театър (специализация Mюзикъл) в класа на проф. др. Бистра Атанасова и асистент Елена Цикова. Атанас Сребрев има над 80 участия в чуждестранни филмови продукции. Зрителите на bTV го познават и покрай участието му в сериала "Къде е Маги?". От 15 март той ще разкрива "Големите загадки" - предаването, което търси отговори на въпросите в дебрите на непознатото и тайните в духовните измерения на човечеството. Въпросите към него са дълги, но той отговоря изчерпателно:


Привет :) Искам да попитам, имат ли допирни точки образът на Бранко с истинския Атанас Сребрев?
Привет! Определено имаме допирни точки с моя герой. Ето някои общи черти: стремежът да е душата на компанията, любовта към децата, чувството за хумор (понякога черен :)), перфекционизмът, радостта от /и страстта към/ живота... Но има и не по-малко неща, които ни отдалечават на светлинни години един от друг. Няколко примера: стремежът да успее на всяка цена, добре прикритото двуличие (при мен е съвсем явно :)), манипулативната му същност, неведението относно проблемите в семейството... между другото, това беше и едно от по-големите предизвикателства при създаването на този образ – как да обичаш децата си до полуда, докато ги пренебрегваш тотално и не знаеш почти нищо за техните проблеми? Отношението към загащването на ризите /аз винаги се загащвам :).. и т.н.

Здравейте, моят въпрос към Наско Сребрев е дали има намерение да се връща отново в Америка и къде би предпочел да живее отсега нататък - в България или там, а може би някъде на друго място? Ще бъде жалко - сега открихме неговия талант и чар, а той отново да замине някъде Желая му много нови професионални успехи и много усмивки! Благодаря за вниманието, Яница
Здравейте! Много отдавна не съм ходил в САЩ и да си призная честно, Ню Йорк ми липсва. По две причини: първо там изкарах едни от най-вълшебните детски години, а другата е, че в момента там живеят малката ми сестра Невена (която обичам до полуда и за която страдам безумно) и нейното семейство - за което с моето семейство ни е мъчно не по-малко. Обичам да пътувам и не съм от хората, които ще се дърпат от интересни, нови проекти (ако възникнат такива), но така също ценя високо това, което имам тук и ще се постарая да не го загърбвам. И аз благодаря за хубавите пожелания и за вниманието, Яница!

Здравейте и от мен! Първо искам да изкажа възхищението си от прекрасната роля, която ни представихте в сериала "Къде е Маги?" .. определено изключително умела актьорска игра - накарахте ни да повярваме в героя Ви и до последният момент лично аз не вярвах, че "лошият" сте Вие! Приемете моите поздравления ! Въпросът ми е простичък, но в същото време най-вероятно важен за всеки един човек - Какво Ви вдъхновява, какво Ви кара да се борите и какво Ви вдъхва живец в ежедневието? Пожелавам Ви да сте здрав, много усмихнат и нека новото поприще като водещ Ви зарежда с много положителни емоции!!! Поздрави: Десислава Журналова :))
Здравейте, Десислава! Много ви благодаря за милите думи! Въпросът ви е много хубав, а отговорът ми е: ЛЮБОВТА! - Любовта към семейството, приятелите, работата и въобще към живота. Няма по-силен стимул на този свят! Затова харесвам един стар и много мъдър съвет: „Посъветвай се с ума си, но нека сърцето ти реши!“ Май Атанас Сребрев го е казал :). Много здраве и положителни емоции и на вас!

Здравейте! Интересно ми е да разбера защо чак сега ви виждаме в български филм (имам предвид "Пъзел") и български сериал ? Къде се изгубихте толкова време? Гледала съм ви и в доста чуждестранни продукции и истински се радвам на таланта и харизмата ви! Другият ми въпрос е има ли роля,която винаги сте искали да изиграете и дали сте успели да го направите. Пожелавам ви много успехи занапред! :)
Здравейте! И на мен ми е интересно „защо чак сега“, но никой не ми казва :). Шегувам се! Този занаят е много интересен и преди всичко, субективен. Трябва да попаднеш на правилния сценарий, правилната роля, правилния режисьор и правилния продуцент, при това - в подходящия момент. Относно ролята: винаги съм искал да изиграя някоя роля в „Междузвездни войни“, но както е тръгнало, в най-добрия случай ще мога да се надявам да изиграя Йода на младини (500г.) :). Благодаря за пожеланията! Успех и на вас!

Привет, г-н Сребрев. Искам да попитам какви са бъдещите Ви творчески проекти и да очакваме ли да се снимате в нов български сериал?
Привет! Засега продължавам да се занимавам с озвучаване на анимационни филми, реклами и трейлъри. Освен това снимаме „Големите загадки“ и работя над един-два проекта, но още е рано да се говори за тях. Обещавам да ви държа в течение. Желая ви хубав ден!


Здравейте г-н Сребрев. Благодаря за прекрасната роля в "Къде е Маги?" Искам да попитам дали има роля, за която мечтаете?
Здравейте! Благодаря за подкрепата! Мечтана роля?... Не една. Но не се стремя толкова към конкретни персонажи, колкото към разнообразни и разнородни типажи в различни жанрове. Желая ви слънчев и усмихнат ден!

Струва ли си според вас заради една разтърсваща и страстна любов (като тази на Бранко и Маги) ,да играеш "ва банк" и да си наясно с риска да изгубиш всичко, което имаш, дори и живота си, само и само да я изживееш? :) Благодаря!
Разбира се! Истинската любов заслужава всяка жертва. Ако не си обичал истински, значи не си живял истински. НО ... все пак е хубаво да се избягват крайности, като загуба на живот и вътрешносемейни връзки :). Все пак любовта не е престъпление, а благословия! И аз благодаря!

Здравейте,моят въпрос е - как разбрахте ,че именно актьорството е вашето призвание? Поздрави!!

Здравейте! Честно казано, не знам. Това, което знам е, че от 5-и клас насам желанието ми да бъда актьор не се е променило грам! Поздрави и хубав ден!

Здравейте, сигурна съм, че 99,9 % от аудиторията ще се съгласи с мнението ми, че Атанас Сребрев е едно уникално съчетание на чар, харизма, мъжественост и талант. Той е моят фаворит сред българските артисти. Въпросът ми към Наско (надявам се да не ми се обиди за обръщението) е - как се справя с наплива от почитателки? Харесва ли му или му е в тежест? Сигурно има забавни случки, които може би иска да сподели с нас? Благодаря, Силви Касабофф.
Здравейте, Силви! Благодаря за милите думи и подкрепата! Честно казано, не само не ми е в тежест, а ме ласкае вниманието на всички, които са отделили от времето си, за да споделят впечатленията си от сериала. Безкрайно съм им благодарен! Благодаря и на вас, Силви!


В месеца на жената LadyZone.bg (не за първи път) взема нещата в свои ръце. За целта обаче екипът ни се нуждае и от вашата помощ. Решили сме да потърсим отговорите, които винаги са ни вълнували, и то от мъже, които ни вълнуват не по-малко. И така, дами, всяка седмица в продължение на месец ще ви предлагаме по трима известни представители от силния пол, към които имате възможност да зададете въпроси. Бъдете смели и провокативни.

И така, питайте, те ще отговарят:
 • Отговаря... Иван Иванов
 • Разпитай... Тодор Дърлянов
 • Отговаря... Иво Аръков
 • Отговаря... Антоний Аргиров
 • Отговаря... Филип Аврамов
 • Отговаря... Никола Стоянов
 • Отговаря... Иван Тишев
 • Отговаря... Асен Блатечки
 • Отговаря... Тони Минасян
 • Отговаря... Мартен
 • Отговаря... Юлиан Вергов


12 мъже – всяка седмица ще ви представяме по трима.

Оставяйте въпросите си като коментар под визитката на мъжа (мъжете), когото искате да попитате нещо.

Можете да се включите с въпрос към всеки един от тях.
В края на всяка седмица ще публикуваме интервюта с отговорите на вашите въпроси.

Най-интересните въпроси и най-смелите LadyZone репортери ги очакват изненади =)