На 14-и септември ще се проведе първата у нас "Нощ на театрите".

Програмата е наистина богата и сме сигурни, че ако сте почитатели на театралното изкуство, ще се затрудните да изберете между всички случващи се паралелно събития. В нея са включени повече от 80 спектакли, премиерни представления, уъркшопи и др. от над 50 участници (театри, театрални формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета, кина и др.).Можете да разгледате какво и къде ще се случва на официалния сайт на събитието.

Междувременно организаторите на специалната „нощ” и btvnews.bg дават възможност на почитателите да спечелят 5 комбинирани билета за събитията в Софийската опера и балет, както и 5 билета за постановката „Медея, майка ми” в СФУМАТО.

Всеки ден на сайта btvnews.bg ще се публикува по един въпрос, свързан с посланиците на „Нощ на театрите” 2013.


Феновете на инициативата във фейсбук имат възможност да спечелят и вечеря с любимците си Иво Аръков и Антоний Аргиров.

Инициативата се провежда за първи път в България и е част от световна кампания за подкрепа на театралното изкуство, която вече 5 години се реализира в над 10 Европейски държави.

„Нощ на театрите” е специално време и пространство, което излиза извън стандартните рамки, променят се правилата и въвлича още повече почитатели и зрители. Градовете се превръщат в сцени и за няколко часа – времето и пространство се насищат с артистизъм. Инициативата стартира в София, където на 14 септември 54 театрални трупи, културни институти и формации ще отворят врати за да покажат едно друго и модерно лице на театъра.