Петото издание на Списание 8 НА ЖИВО събира знаещите и търсещите познание за неповторимо общо преживяване. Събитието ще се проведе на 30 септември от 10 до 19 часа в кино "Люмиер", НДК. Водачи в това забавно и духовно пътуване ще са осем обаятелни лектори със забележителен опит и дар слово - нека научим повече за тях.

Гуру Йоги Тан

Будистки тантра монах и голям приятел на България. Той ще говори за пътя към просветление. Акцентът в неговата лекция е какво да правят българите, за да станат по-духовни. Той е убеден, че енергията на нашата страна е много благоприятна за духовно развитие и предразполага към самоусъвършенстване. 

Проф. Георги Милошев 

Генетик, ръководител на Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН. Какво е биохакерството? Как генетиката се демократизира до толкова, че стана "гаражна" наука? Ще можем ли да моделираме гените си така, че да сме по-дълго млади и здрави и какви морални въпроси поставя високотехнологичната наука?  Ще го чуете от човек, който я практикува. 

Атанас Скатов

Алпинистът веган, покорил върховете първенци на всеки от седемте континента. Неговият нов проект е да изкачи четиринадесетте 8-хилядника на планетата. Скатов ще говори за това как да реализираш мечтите си. Чуйте личната му история и препоръките му за постигането на трудни цели със силата на човешкия дух.

Моника Балаян 

Смехотерапевт. Неин "специалитет" е изцелението чрез добро настроение. Притежава неповторимия талант да внушава позитивизъм и да лекува ранени души и болни тела със смях. От лекцията й, която е същински спектакъл, ще научите как да си върнете здравето и да го поддържате, като живеете с усмивка.

Йоги Никола Змияров 

Ще ви поведе в едно духовно пътешествие, в което ще разберете как да овладеете и развиете вътрешната си сила чрез йога; как да живеете в добро здраве и с вътрешно равновесие в днешния болен и истеричен свят и не на последно място - как да отключите креативността си и да бъдете максимално полезни на себе си и на околните.

Гергана Брънзова 

Бивша баскетболистката, първата българка, участвала в женския вариант на NBA – WNBA. Но е сполетяна от множествена склероза. Чуйте невероятната й лична история и препоръките й за това как толкова коварна болест може да бъде преодоляна чрез подходящо хранене, духовни практики и движение.

Милена Иванова – Еа 

Нумеролог. Тя ще говори за това как да тълкуваме числата в живота ни и как да ги използваме в наша полза. Заобиколени сме от тях, но знаем ли какво ни казват за нас, за околните и за света? Чуйте препоръките на експерта за нумерологията на успеха.

Патрик Смитьойс 

Холандец, избрал да стане българин. Има привилегията да вижда и през двете гледни точки – на чужденеца и на местния. Той ще ни помогне да погледнем България от друг ъгъл и да установим, че тя има много силни страни, за които ние, българите, като че ли оставаме слепи. Патрик ще ни посъветва как да сменим оптиката, за да станем част от положителната промяна.

Билети можете да намерите на касите на НДК и на ticketportal.bg. Цени на билетите: 

- от 8 август до 1 септември включително – 25 лв.

- от 2 септември до 29 септември включително – 30 лв.

- на място в деня на събитието – 35 лв. 

За ученици, студенти и пенсионери – 15% отстъпка. За абонати на Списание 8 - 25% отстъпка.