Френската модна къща "Chanel" обяви първата си колекция от гримове за мъже, която е планирано да излезе в продажба през следващия месец.

Първоначално бюти гамата за мъже ще включва три продукта: фон дьо тен в четири цвята, матов хидратиращ балсам за устни и молив за вежди в четири нюанса.

Гримът ще се продава под франчайза на "BOY CHANEL", който включва модни продукти като чанти и парфюми. Линията е кръстена на Бой Капел - любовник и муза на Габриел "Коко" Шанел.

"Точно както Габриел Шанел заимства елементи от мъжкия гардероб, за да облича жените, така "Chanel" се вдъхновява от женския свят, за да създаде речник на новата лична естетика за мъжете", гласи изявлението на парижката модна къща. И продължава:

"Линии, цветове, нагласи, жестове... Няма абсолютно женски или мъжки предпоставки: Стилът само определя персоната, когото искаме да бъдем. Създавайки "Boy de Chanel", първата си козметична линия за мъже, "Chanel" потвърждава непрекъснато променящите се кодове на една непроменяща се визия: Красотата не е въпрос на пол, а въпрос на стил".

Колекцията гримове за мъже първоначално ще бъде пусната в Южна Корея на 1 септември, а през ноември - в целия свят.