Днес ще говорим за дамската пола. Тази, която въпреки годините не излиза от мода и остава вечен символ за стил и женственост. 

В битката за равенство между половете, съвременната мода претърпява промени, които преустановяват основните кодове за модерно облекло. Чрез творчеството на известни дизайнери дамското облекло си заимства все повече с мъжкото, заемайки все повече елементи от характерните за него кройки и визия. 

Сред тях е незабравимата Габриел Шанел, която революционира дамското облекло по неподправен начин. Да, но въпреки стилните метаморфози има дрехи, които са винаги на мода. Полата. 

Ах тази пола! Тя е вечна, защото...

#когато носим пола, очертанията на дамското бельо са незабележими.

#независимо дали сме на токчета или с пантофки, не се притесняваме за дължината, дали подгъвът е добро ниво и други шивашки въпроси.  

#с не нея се чувстваме женствени - никоя от нас не може да отрече, че удоволствието от завъртането с пола е неколкократно по-приятно от това с панталон. Ефектът не е същият.

#когато духне вятър и полата ни бъде повдигната, гледката на дамските чорапи и/или бельо е секси. Ако сме с панталон и бикините ни се виждат е вулгарно.  

#тя е добър инструмент ако искаме да скрием нещо под нея. С панталон това е невъзможно. 

#плисетата й стоят много по-добре, отколкото на панталона. 

#с нея подчертаваме силуета по неподправен начин, а и разкриваме една от изкусителните части на женското тяло - краката. Апропо, преди броени дни си говорихме с колегите в редакцията на тема мода и мъжете са категорични - никой не е почитател на чорапогащниците. Затова дами, ако можем да избягваме този погрешна модна стъпка (въпреки етикета на поведение), ще е най-добре.