Жан-Пол Готие приключва с модните ревюта. Последното му ще бъде на 22 януари. Новината за последния спектакъл дизайнерът обяви в профила си в Туитър. 


„Шоуто за сезон пролет-лято 2020, на което ще празнувам и 50 кариера, ще бъде последното ми. Но бъдете сигурни, че висшата мода ще продължи с нова концепция", написа дизайнерът.  

 

Готие основава модната си компания през 1976 г. Подхожда доста авангардно и смело не само към моделите, но и към бизнеса си като цяло. Отказа се от безкрайния мърчандайзинг, комерсиализация и маркетинг, които съпътстват колекциите. Причината - желанието му да се съсредоточи върху своя печеливша линия модели от висшата мода. Освен това задава и нова посока на модното си въображение, като засилва творческата си работа в областта на театъра и киното. 

Снимка: Getty Images

 

В представянето на последната си колекция есен - зима 2019-2020, в която се съсредоточава върху конструкцията на худито като дреха, за саундтрак използва хитове от 80-те години. Като цяло усещането е на лека носталгия по миналото.

Каква ли ще бъде кулминацията на последното шоу на дизайнера - предстои да видим.