Какво му трябва на човек в това студено, снежно и ветровито време? Връхна дреха, която е способна да приюти целия екип на „Титаник” – като шикозното и ексцентрично палто на Селин Дион, което тя облече преди по-малко от месец.

Е, новините са дори по-добри – не палто, а колекция Genius пухенки, която е създадена в колаборация между Moncler и креативния директор на Valentino – Пиерпаоло Пачоли. Genius Collection за студения сезон беше представена през февруари в Милано, но ние припомняме за нея, защото в момента е изключително актуална.

Характерни за нея са разкроените модели, които определено са пречупени през погледа на висшата мода.

Само си представете как влизате в градския транспорт или в маршрутката и всички се разпръсват страхопочитателно, за да ви направят място. А в случай, че сте забравили да извадите дебелите завивки за студените нощи, просто дърпате пухенката от закачалката в антрето и завивате себе си, мъжа си и трите деца едновременно.

Доказателство, че именно сега е времето за обемните пухенки Moncler, са и звездите, които дръзнаха да се появят с подобни екстравагантни визии на британските награди за мода. Актрисата Шейлийн Удли от „Дивергенти“ беше с рокля и наметало от колекцията.

Моделът и дизайнер Лия Кебеде също засия по нетрадиционен начин на същите модни награди с обемна пола.

По всичко личи, че връхните дрехи от Genius колекцията са унисекс, защото певецът Фарел Уилямс наскоро засне фотосесия за списание GQ, облечен с едно от якетата в жълто и зелено.