Свободни силуети, смесване на бледи и неутрални със смели цветове, коприна и много шик, напомнящ на 70-те – с тези акценти Виктория Бекъм представи колекцията си пролет/лято 2020 в рамките на Седмицата на модата в Лондон.

От първия ред шоуто наблюдаваха съпругът й Дейвид и четирите им деца, както и главната редакторка на Vogue Анна Уинтур и актрисата Хелън Мирън.

Намигването към модата от 70-те бе подчертано със сака и дълги палта, под които се виждаха ризи с големи яки. Панталоните са дълги, с висока талия и прав силует.Роклите за предстоящия топъл сезон следващата година според Виктория Бекъм са в смели цветове като лилаво, жълто, зелено, бронз, както и в по-меката и неутрална гама. Моделите са със свободни и асиметрични кройки, а много от тях подчертаваха женската природа с волани и флорални принтове.


Модерните аксесоари за пролет/лято 2020 включват флорални гердани, големи кафяви слънчеви очила и цветни обувки на висок ток в лилаво, тюркоазено и други смели нюанси.

По време на ревюто екоактивисти организираха протест в близост до сградата, в която се проведе модното шоу с призив да се обърне внимание на въздействието, което модната индустрия оказва върху околната среда. С плакати с надпис: „Модата не трябва да ни струва Земята“ и „Грозната истина за модата“ екоактивистите спряха движението по улицата за няколко минути.

В последните месеци демонстранти от движението Extinction Rebellion организират различни събития и протести в защита на природата – в това число призоваха организаторите на Седмицата на модата в Лондон да отменят събитието.

Вижте още във видеото.