Едис Пала нарича себе си "детето на Балканите", защото родителите на майка му са от смесен брак, баба му е българка, а дядо му сърбин. Родителите на баща му също са от смесен брак - дядо му е турчин, баба му албанка, което обяснява и интересното му име и фамилия. Едис означава "Пътят към съвършенството - роден лидер".

Преди да се реализира като дизайнер, дълги години е бил състезател по таекуондо. Отказва се от спорта заради забележка от треньорите му за прическата и стила му по време на тренировка.

Едва 20-годишен създава моден бранд за мъже. Малко по-късно получава и награда за "Бг моден дебют" на наградите BEST BRAND AWARDS. Следва още едно самостоятелно модно ревю в "Софийска градска художествена галерия". В годината на дебюта си е номиниран и за "Дизайнер на годината". Получава статуетка и за модна икона на годината.

С призив “Върнете казармата” Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18. "Представата за новата казарма е, че колкото тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, толкова и не бива да заличава тяхната индивидуалност и визия”, смята младият творец.

Снимка: ПР

Интересни са също и използваните материи като варена вълна, еко кожа, памучни текстили, естествени кожи от лисица, дизайнерски вериги. 

Снимка: ПР

Разгледайте галерията в началото>>>