Намирането на перфектната булчинска рокля може да е както стресиращо, така и забавно за бъдещите булки. За Естер Аднрюс процесът е още по-сложен – тя сама си изработва булчинската рокля.

Естер е дизайнерът и основателят на Esther Andres Bridal. Брандът e специализиран в изработването на булчински плетива. Продуктите, които предлага, са предимно шалове и връхни дрехи, които позволяват на булките да бъдат стилни, дори ако се омъжват в по-студено време.

Но когато настъпва момента самата Естер да мине под венчило, тя решама да създаде дизайн и да изработи цяла булчинска рокля. Дизайнерката документира процеса в социалната мрежа ТикТок.

Естер плете роклята девет месеца. За да е сигурна, че ще е готова на време за специалния ден, тя не пропуска възможност и плете дори докато пътува в метрото в Ню Йорк.

Завършва роклята в деня преди сватбата, като изпипва всеки детайл до край. Във видеото в ТикТок споделя, че роклята е била вдъхновена от „космически пират среща доматена кръпка, защото е глупаво и смешно“. Естер изработва и костюма на бъдещия си съпруг. Той е облечен като астронавт на сватбата.

Ако сте се вдъхновили да си изплетете сватбената рокля, следват малко детайли

Роклята е изработена от над 6 км прежда с коприна и мохер. Деколтето е V образно с подрязани бухнали волани, дълги ръкави и пола на етажи. Върху бялата основа на роклята младата дизайнерка пришива копринени домати.

Андрюс ушива и чорапи на космическа тематика, покрити с малки звезди, за да пасват на темата на сватбата.

Снимка: @estherandrewsbridal

Видеото за изработката събира над 388 хиляди гледания.

Естер разказва, че когато споделят темата на сватбата на своите близки, много от тях не разбират концепцията, но след като споделят сватбата си и в ТикТок срещат голяма подкрепа.

Процесът по създаването на роклята вдъхновява Естер още повече за плетивата, които тя прави за булки и брандът й се радва на още по-голям интерес.

„Винаги ще ценя тази рокля и времето, отделено за нейното изработване“ споделя младата дизайнерка.