Какво е да си в главата на Летисия Каста - това е водещата тема на френското издание на Vanity Fair. Супермоделът разказва какви избори й се е наложило да прави в живота си, за да стигне до настоящия си момент на известност. За разлика от повечето си провокативни фотосесии със силно женствено присъствие, кадърът на фотографа Натаниел Голдбърг показва Летисия в естествената й красота - коса в натурален цвят с лек мокър ефект и грим тип nude.

През февруари Летисия Каста се появи в испанското издание на бранда. Там сподели, че е свободна жена и е платила цената на това не всеки да я харесва. „Винаги съм бил много отдадена на работата си, тъй като започнах много млада и трябваше да се боря, за да бъда себе си, а не да гледат на мен само като на сексуален обект. Срещнах Харви Устийн и много хора като него. И отношението ми винаги е било едно и също: „Не, уважавай ме!“."

През 2015 г. Каста спира да бъде един от ангелите на Victoria's Secret. „Започнаха да се отнасят с мен като с парче месо. В едно интервю ме попитаха и аз трябваше да отгговоря честно - не, не исках бельо на Victoria's Secret за Коледа. Аз бях бунтар. Майка ми, баба ми и прабаба ми ме вдъхновиха да не съм като тях.”

На 15-годишна възраст Летисия е забелязана от моден агент на плаж на остров Корсика. По това време тя е на семейна ваканция и изобщо не подозира колко известна ще стане в следващите години с работата си като манекен и модел.

Летисия Каста през 2003 година в Кан.
Снимка: Getty Images