4 февруари - Световният ден за борба с рака. Повод да се изразим своята съпричастно, изтъквайки индивидуалния си стил. Да, розовата панделка е основен символ, но защо да се ограничаваме с преустановени стилистични кодове.

Изкажете своята съпричастност и отговорност със стил и красота, елегантност, женственост и свобода. 

На този ден всички заставаме в опит да бъдат спасени милиони животи чрез повишаване познанието за болестта. Световният ден за борба с рака е важен, защото епидемията е глобална и се развива бързо.

Според данни на Световната здравна организация /СЗО/ раковите заболявания са сред водещите причини за заболеваемост и смъртност в световен мащаб, с приблизително 14 милиона нови случая и 8,2 милиона смъртни случаи, от които 4 милиона са на възраст между 30 и 69 години, съобщават от онкологичната болница в София.

"Ние можем. Аз мога."

Тази година Световният ден за борба с рака е под мотото "Ние можем. Аз мога" и стартира нова кампания "Говорещи ръце".

За какво става дума?

Идеята е да се допълни основното мото "Ние можем. Аз мога", като напишем на ръцете си подобни послания, които да дават кураж и стимул за борба със заболяването.

Снимайте и споделете вашите послания в социалните мрежи, за да може те да достигнат до хората в целия свят. Този път целта е да покажем как всеки може да даде своя принос - като общност и като индивидуалности, за да се намали заболеваемостта от рак в световен мащаб. Това е забавен и лесен начин да станете съпричастни към Световния ден за борба с рака.

"Аз мога да потърся подкрепа" или "Можем да работим заедно, за да се излекуваме" – това са примерни послания в кампанията.