София Борисова стана дизайнер на годината, Romantika Fashion е модна къща на годината, а Стилист Капанов бе отличен с приз за принос към българската мода. Всички те са носители на "Златна игла 2013". Имената им станаха ясни по време на пресконференция на 3 април в столичния клуб Sin City.

Проф. Любомир Стойков, Стилист капанов и Николай Божилов.

Сред отличените са и Костадин Кръстев-Коко, който стана моден фотограф на годината, а за най-добър млад дизайнер беше обявен Николай Божилов.

На ревю по време на пресконференцията бяха представени избрани модели от колекциите на победителите, както и на модните къщи и дизайнери, които ще бъдат гости на гала-спектакъла. Стилист Капанов демонстрира напълно импровизирано официална прическа на една от манекенките.

Стилист Капанов направи импровизирана прическа.

Председателят на Академията за мода проф. ЛюбомирСтойков, който обяви имената, сподели, че връчването на отличието „Златна игла” след пет години прекъсване е знак за възкръсването на българската мода и стил, а наградата е стимул за българските дизайнери и модни творци. Специален гост беше и трикратната носителка на „Златна игла” през годините – Жана Жекова.

Модел на Николай Божилов.Гала-спектакълът по награждаването ще се състои на 10 април от 19.00 часа в столичния клуб Sin City.