За втори пореден път София ще се превърне в столица на модата и ще събере на едно място съзвездия от родни и чуждестранни знаменитости от модния бранш.
Събитие от подобен ранг доближава България до традициите на Париж, Ню Йорк и Милано, а с първото си издание ние вече доказахме, че сме напълно достойни да се наредим редом до най-големите имена в световната мода.

Модното събитие Sofia Fashion Week 2016 ще се проведе на територията на най-новото и актуално средище на културата в София – зала EFE в Hotel Marinela. За разлика от първото издание, Sofia Fashion Week 2016, посветено на сезон пролет/лято, ще се състои в рамките на цели 5 дни – от 22 до 26 март.

В петте тематични вечери организаторите от Hotel Marinela и агенция 359 Model & Talеnt обещават събитие, което ще определи модния пазар в България – амбиция, вече доказана с първото издание като класен моден продукт без аналог до момента.

Дизайнерите и модните къщи, които ще вземат участие в грандиозното модно събитие са:

#Жени Живкова, неколкократен носител на "Златна игла" на Академията за мода, ще е специален гост и ще открие втората вечер – 23 март, която е посветена на българските дизайнери, модни къщи и марки.

#Нели Колева – носителка на множество награди и отличия за мода и една от първите български дизайнери, показвани по Fashion TV, също ще представи своя колекция.

#Мариела Гемишева и Николай Божилов са сред утвърдените български дизайнери и носителите на най-престижната награда за мода в България "Златна игла", които също ще демонстрират свои колекции на събитието.

#Марияна Папаличева ще ни поднесе шедьоври от своята смела, нестандартна и провокативна мъжка мода на "Агресор".

#Николета Радукова и нейната модна къща Nikole Collection, известна както на българския, така и на международния пазар, ще покаже мода в спортно-елегантен стил, подходяща за ежедневието и за парти вечери.

#Диана Найденова - главен дизайнер на българската марка за бутикови детски дрехи Princeska, в екип с дъщеря й, ще покаже серия детско облекло.

#L'Oréal ще направят своето Hair Style шоу в последната вечер на 26-ти март. То бе представено на последната седмица на модата в Париж.

#На събитието са поканени специални VIP гости, сред които Nina Naustdal, която ще пристигне у нас с голяма английска телевизия специално за Sofia Fashion Week 2016.

#За първи път ще видим предложенията на VILEBRIQUIN с колекция бански костюми.

#Ще се насладим и на специалната колекция луксозно дамско бельо на My Lingerie by Provoke

На събитието ще има специално обособени търговски зони за дизайнери и марки под формата на елегантни самостоятелни павилиони, аранжирани като модни бутици, чрез които гостите ще могат за закупят или поръчат артикули от съответните марки – Sofiа Fashion Week street.

Партньор на събитието ще бъде Code Fashion – медията за топ модните и VIP събития в България.

#Програмата на Sofia Fashion Week 2016 пролет/лято

Ден #1 (22. 03. 2016) – представяне на световни марки и брандове с представителства в България или специални гости за събитието.
Ден #2 (23. 03. 2016) – представяне на дизайнери и модни къщи и марки от България
Ден #3 (24. 03. 2016) – представяне на млади дизайнери и нови лица от Българската модна сцена.
Ден #4 (25.03.2016) – Haute Couture – вечерта, в която се представя висшата мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.
Ден #5 (26. 03. 2016) – гала вечер – закриване с ексклузивни ревюта на световни гости и световни марки.

След края на всяка вечер са предвидени тематични афтър партита в различни зали и заведения на територията на Hotel Marinela Sofia.

Билети за дните на събитието може да закупите от мрежата на Еventim.

А за всички нас, които обичат модата и се питат какво ще носят по време на Sofia Fashion Week 2016, предлагаме ви да посетите shopZONE. Модният shopping портал предлага богат избор от дамско облекло, обувки и аксесоари.