33-годишната Кейтлин Трънтъм е съпруга на военен, майка на 3 деца и винаги търсеща и правеща нещо. След като пандемията затваря всичко в САЩ и Кейтлин е принудена да си стои у дома, американката решава да използва шивашките си познания и умения, за да посвети времето на последната си страст – ремоделиране на дрехи втора употреба и превръщането им в съвремена и дори много привлекателна мода. Кейтлин споделя, че харесва дрехите втора употреба не само защото с тях може да се спестят много пари, но и защото са щадящи природата.

„Започнах да шия преди 7 години. Експериментирам с дрехи от тази година. Заради карантината имах много време да се упражнявам и да реализирам десетки проекти.“


За находките от плат американката си е поставила лимит от 10 долара – толкова струват най-скъпите дрехи втора употреба, които тя си позволява да купи.


Докато пазарува, Кейтлин е нащрек за нещо уникално с бродерия или забавен винтидж принт или нещо друго, което прави дрехата специална. След което анализира материята – дали ще бъде лесна за преправяне, дали копчетата и циповете подлежат на преместване, за да отговорят на идеите й.

Вижте десетките дрехи, които изпод нейните ръце и шивашки умения са се превърнали в красиви съвременни дамски модели.